De bouwstenen van een succesvol restaurant
Heb jij passie voor het koken van lekkere maaltijden of ben je gewoon toe aan een carrièreswitch? Dan is het openen van je eigen restaurant misschien wel je nieuwe project. Heel mooi natuurlijk, maar ook veel werk! Om het jezelf wat makkelijker te maken en veelgemaakte fouten te voorkomen, is het goed om je voor te bereiden. Hoe je dat doet? Allereerst door dit artikel te lezen over het openen van je eigen resto!
Zorg voor een uniek concept
Wat we altijd willen meegeven aan restauranthouders die iets nieuws willen proberen, is: zorg dat je concept origineel is. Dat wil zeggen, zorg ervoor dat wat jij gasten aanbiedt echt uniek en van jouw is. Je hoeft niet per se een nieuw gerecht uit te vinden, maar je menu mag niet hetzelfde zijn als dat van je buurman. Het is verleidelijk om op die manier te concurreren, maar de ervaring leert dat gasten op zoek zijn naar nieuwe concepten in plaats van de dingen die ze al kennen. Denk dus goed na over het concept van je restaurant!
Een fijn interieur
Gasten naar je restaurant lokken is één ding, maar die moet je natuurlijk ook behouden. Hoe pak je dat aan? Met een stralend interieur dat ook nog eens heerlijk comfortabel is, ben je al halverwege. Gasten die goed hebben gegeten en lekker achterover kunnen leunen, zullen sneller geneigd zijn om weer bij je te komen eten. Het is zo simpel!
De basiselementen van een restaurant
Je hebt gezorgd voor een originele menukaart en comfortabele stoelen. Goed gedaan! Maar je bent nog niet helemaal klaar om de deuren te openen. Een aantal elementen die onmisbaar zijn in elk succesvol restaurant zijn goed opgeleid personeel, een muziekcomputer om de sfeer te bepalen, een goed uitgeruste keuken en sanitair voor je gasten. Vergeet ook niet te denken aan een goede verlichting, zoals deze LED verlichting die bestuurbaar is via WiFi!